Zadanie

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
Peeq
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 3 gru 2006, o 15:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Żywiec

Zadanie

Post autor: Peeq »

Działka budowlana ma kształt trapezu prostokątnego o wysokości 16 m. Krótsza przekątna traezu dzieli go na dwa trójkąty prostokątne równoramienne. Oblicz cenę 1m2 działki, wiedząc, że za całą działkę zapłacono 1728 zł
Awatar użytkownika
Justka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1680
Rejestracja: 25 sty 2007, o 12:58
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 9 razy
Pomógł: 579 razy

Zadanie

Post autor: Justka »

\(\displaystyle{ H=16m\\
a=16m\\
b=a\sqrt{4} 2a 32m\\
Pc=\frac{1}{2}*16(16+32)\\
Pc=384m^2}\)


\(\displaystyle{ 1m^2=\frac{1728}{384}\\
1m^2=4,5zl}\)
ODPOWIEDZ