rownanie płaszczyzny

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
popoczyk
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 4 gru 2012, o 22:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: warszawa

rownanie płaszczyzny

Post autor: popoczyk »

Napisac rownanie plaszczyzny zawierajacej prosta o rownaniu \(\displaystyle{ x=2t+1, \ y=-t, \ z=2}\) i pkt \(\displaystyle{ A(1,1,1)}\).
Awatar użytkownika
scyth
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6392
Rejestracja: 23 lip 2007, o 15:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 1087 razy

rownanie płaszczyzny

Post autor: scyth »

Wyznacz z prostej dowolne dwa punkty a potem jak tu:
317596.htm
ODPOWIEDZ