Środek okręgu wpisanego w trójkąt

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
Marcin42
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 28 lis 2012, o 17:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź

Środek okręgu wpisanego w trójkąt

Post autor: Marcin42 »

Wyznacz środek okręgu wpisanego w trójkąt, ktorego boki zawarte są w prostych
\(\displaystyle{ x-4=0}\), \(\displaystyle{ 3x-4y+36=0}\) i \(\displaystyle{ 4x+3y+23=0}\).
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23498
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3265 razy

Środek okręgu wpisanego w trójkąt

Post autor: piasek101 »

To trójkąt prostokątny.
ODPOWIEDZ