Napisać równanie płaszczyzny

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
Pati252
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 19 lis 2012, o 22:45
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Milanówek

Napisać równanie płaszczyzny

Post autor: Pati252 »

Napisać równanie płaszczyzny, przechodzącej przez punkt \(\displaystyle{ A(1,2,1)}\) i prostopadłej do rzutu prostej \(\displaystyle{ l: \frac{x-1}{2} = \frac{y-3}{-1} = \frac{z}{3}}\) na płaszczyznę \(\displaystyle{ H: x+y+z+1=0}\)
Ostatnio zmieniony 20 lis 2012, o 09:51 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Między tagami [latex], [/latex] należy umieszczać w całości każde wyrażenie matematyczne.
ODPOWIEDZ