kombinacja wersorów.

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
mocca19
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 17 lis 2012, o 17:46
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska

kombinacja wersorów.

Post autor: mocca19 »

Dane są wektory \(\displaystyle{ p=[-i,-2j,+3k], q=[-i,-j,+2k], r=[2j,+2k]}\). Znaleźć wartość wyrażenia \(\displaystyle{ ((2r -p)\times q)\circ r}\), metodą kombinacji wersorów. Bardzo proszę o pomoc bo kompletnie nie wiem jak do tego się zabrać tą metodą.
Ostatnio zmieniony 17 lis 2012, o 18:02 przez pyzol, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach [latex] [/latex].
ODPOWIEDZ