Kolokwium z wektorów

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
peterG
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 11 lis 2012, o 15:38
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: kraków

Kolokwium z wektorów

Post autor: peterG »

Jak podejść do zadania ?
Dane:
\(\displaystyle{ \vec{} a}\): a = 15 \(\displaystyle{ \alpha}\) = 150°
\(\displaystyle{ \vec{} b}\): b = 60 \(\displaystyle{ \beta}\) = 30°
\(\displaystyle{ \vec{} c}\): c = 60 \(\displaystyle{ \lambda}\) = 240°
Szukane: \(\displaystyle{ \vec{} w}\) = \(\displaystyle{ \vec{} a}\) + \(\displaystyle{ \vec{} b}\) + \(\displaystyle{ \vec{} c}\)
Ostatnio zmieniony 11 lis 2012, o 17:51 przez peterG, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Spektralny
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3976
Rejestracja: 17 cze 2011, o 21:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Praga, Katowice, Kraków
Podziękował: 9 razy
Pomógł: 929 razy

Kolokwium z wektorów

Post autor: Spektralny »

Najlepiej obejść szerokim łukiem, gdyż nie ma ono sensu.
peterG
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 11 lis 2012, o 15:38
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: kraków

Kolokwium z wektorów

Post autor: peterG »

Uzupełniłem zapis
ODPOWIEDZ