Równanie okręgu

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
piotrekq94
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 122
Rejestracja: 17 lis 2011, o 18:45
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 27 razy

Równanie okręgu

Post autor: piotrekq94 »

Napisz równanie okręgu opisanego na trójkącie o współrzędnych:
\(\displaystyle{ A=(4;1), B=(6;7), C=(4;9)}\)

Rozwiązanie potrzebne jest mi na jutro.
Ostatnio zmieniony 7 paź 2012, o 16:11 przez , łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach [latex] [/latex].
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9833
Rejestracja: 18 gru 2007, o 03:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 90 razy
Pomógł: 2632 razy

Równanie okręgu

Post autor: »

Wskazówka: środek okręgu opisanego na trójkącie znajduje się na przecięciu symetralnych jego boków.

Q.
ODPOWIEDZ