Objetosc rownolegloscianu

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
raczka555
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 52
Rejestracja: 2 paź 2012, o 11:45
Płeć: Kobieta
Podziękował: 27 razy

Objetosc rownolegloscianu

Post autor: raczka555 »

Witam. Mam obliczyc objetosc bryly ograniczonej plaszczyznami \(\displaystyle{ x=0,x=2,x-y=7,x-y=9,y-z=3,y-z=8}\).
Wiem ze mam znalezc 3 punkty wspolne tych plaszczyzn, zeby moc skorzystac ze wzoru na pole rownolegloscianu rozpietego na trzech wektorach, tylko nie wiem, jak stworzyc te 3 uklady rownan, zeby wyszly mi akurat te punkty, ktore beda lezaly na koncach krawedzi wychodzacych z jednego wierzcholka. Ma ktos pomysl? czy moze to jest obojetne, ktore proste przyrownuje do siebie?
Skarfejs
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 60
Rejestracja: 10 lis 2011, o 14:22
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Świdnik
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 13 razy

Objetosc rownolegloscianu

Post autor: Skarfejs »

Proste równoległe mają ten sam wektor kierunkowy wiec nie ważne z których prostych wyciągniesz te wektory.
ODPOWIEDZ