rownanie okregu

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
phs1999
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 17 wrz 2012, o 17:51
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: POLSKA

rownanie okregu

Post autor: phs1999 »

Napisz (wykonujac stosowne obliczenia ) rownanie okregu przechodzacego przez punkty \(\displaystyle{ A = (4,-2)}\) , \(\displaystyle{ B=(-2,5)}\) , jesli wiesz ,ze jego srodek nalezy do prostej \(\displaystyle{ y=x+1}\).
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2012, o 18:50 przez bartek118, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
bartek118
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5974
Rejestracja: 28 lut 2010, o 19:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Toruń
Podziękował: 15 razy
Pomógł: 1251 razy

rownanie okregu

Post autor: bartek118 »

Napisz równanie okręgu, a następnie wypisz po kolei co oznaczają dane w treści zadania.
ODPOWIEDZ