równanie krzywej
-
- Użytkownik
- Posty: 59
- Rejestracja: 3 cze 2012, o 11:05
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 6 razy
równanie krzywej
dany jest zbiór trójkątów o wspólnym wierzchołku \(\displaystyle{ A=(0,6)}\) boki przeciwległe wierzchołowi A zawierają się w prostej \(\displaystyle{ y=-2}\) i każdy z nich ma długość \(\displaystyle{ 4}\). Napisać równanie krzywej która jest zbiorem środków okręgów opisanych na trójkątach.
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2012, o 15:26 przez Lbubsazob, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Poprawa wiadomości.
Powód: Poprawa wiadomości.
-
- Użytkownik
- Posty: 59
- Rejestracja: 3 cze 2012, o 11:05
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 6 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 705
- Rejestracja: 10 lip 2009, o 16:32
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 21 razy
- Pomógł: 58 razy
równanie krzywej
Niech ten bok który zawiera się w \(\displaystyle{ y=-2}\) Ma końce \(\displaystyle{ B=(x,-2), C=(x+4,-2)}\) i teraz wyznacz symetralną np. boku \(\displaystyle{ |AB|}\) a następnie y z niej w zależności od \(\displaystyle{ x}\).