układ nierówności

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
skowronek199418
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 18 cze 2012, o 20:16
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska

układ nierówności

Post autor: skowronek199418 »

Opisz za pomocą układu nierówności trójkąt o wierzchołkach \(\displaystyle{ A= (-2, 1), B= (4, 1), C=(1,4).}\)
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2012, o 12:47 przez loitzl9006, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach [latex] [/latex].
loitzl9006
Moderator
Moderator
Posty: 3050
Rejestracja: 21 maja 2009, o 19:08
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Starachowice
Podziękował: 29 razy
Pomógł: 816 razy

układ nierówności

Post autor: loitzl9006 »

Masz już równania prostych \(\displaystyle{ AB, \ BC}\) i \(\displaystyle{ AC}\)? Jak nie to wyznacz je.
ODPOWIEDZ