pole trójkąta

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
anitusia1994
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 58
Rejestracja: 4 mar 2012, o 13:52
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 19 razy

pole trójkąta

Post autor: anitusia1994 »

Proszę o pomoc w rozwiązaniu zadania.
Boki trójkąta zawierają się w prostych o równaniach \(\displaystyle{ 3x-y-9=0, 2x+y-1=0, x+y-3=0}\). Oblicz pole tego trójkąta.
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

pole trójkąta

Post autor: piasek101 »

1) wyznacz punkty przecięcia tych prostych.
ODPOWIEDZ