Programowanie liniowe

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
kasztan00126
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 87
Rejestracja: 30 sie 2012, o 19:43
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: traby
Podziękował: 16 razy
Pomógł: 1 raz

Programowanie liniowe

Post autor: kasztan00126 »

Witam mam zrobic takie zadanie i nie wiem o co chodzi umiem nawysowac ten obszar tylko nie wiem co dalej . Wyznaczyc max {f(x,y)=x+y} przy warunkach \(\displaystyle{ x \le 3 , x+2y \le 4, x \ge 0, y \ge 0}\) tylko jak wyznaczyc to max???
Ostatnio zmieniony 3 wrz 2012, o 14:28 przez kasztan00126, łącznie zmieniany 1 raz.
miodzio1988

Programowanie liniowe

Post autor: miodzio1988 »

Jak wygląda brzeg tego obszaru?
kasztan00126
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 87
Rejestracja: 30 sie 2012, o 19:43
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: traby
Podziękował: 16 razy
Pomógł: 1 raz

Programowanie liniowe

Post autor: kasztan00126 »

os OY
ODPOWIEDZ