problem z obszarem

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
kasztan00126
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 87
Rejestracja: 30 sie 2012, o 19:43
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: traby
Podziękował: 16 razy
Pomógł: 1 raz

problem z obszarem

Post autor: kasztan00126 »

mam problem z narysowaniem takiej przestrzeni

\(\displaystyle{ A=\left\{ 1< x^{2}+y ^{2} \le 9 \vee(x=1 \wedge y=4) \right\}}\)

wiem ze to jest pierścień o promieniach \(\displaystyle{ 1}\) i \(\displaystyle{ 3}\) ale co z tym \(\displaystyle{ 1}\) i \(\displaystyle{ 4}\) jak to w ukladzie bedzie wygladac
Ostatnio zmieniony 3 wrz 2012, o 13:20 przez kasztan00126, łącznie zmieniany 2 razy.
miodzio1988

problem z obszarem

Post autor: miodzio1988 »

Patrz się na spójnik logiczny. Jak może \(\displaystyle{ x}\) być czwórką i jedynką jednocześnie?
kasztan00126
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 87
Rejestracja: 30 sie 2012, o 19:43
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: traby
Podziękował: 16 razy
Pomógł: 1 raz

problem z obszarem

Post autor: kasztan00126 »

przepraszam pomyilo mi sie tak jest y=4
miodzio1988

problem z obszarem

Post autor: miodzio1988 »

Jest to punkt po prostu.
kasztan00126
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 87
Rejestracja: 30 sie 2012, o 19:43
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: traby
Podziękował: 16 razy
Pomógł: 1 raz

problem z obszarem

Post autor: kasztan00126 »

nie rozumiem z rowania wychodzi ze to pierscien lub punkt (1,4)
miodzio1988

problem z obszarem

Post autor: miodzio1988 »

No to masz odpowiedz na swoje pytanie, więc o co chodzi?
kasztan00126
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 87
Rejestracja: 30 sie 2012, o 19:43
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: traby
Podziękował: 16 razy
Pomógł: 1 raz

problem z obszarem

Post autor: kasztan00126 »

w tym zadaniu chodzi o to ze mam podane odpowiednie punkty i mam dopasowac do tego obszaru punkt brzegowy punkt skupienia itp to wybieram sobie albo ten pierscien albo punkt (1,4)?????-- 4 wrz 2012, o 08:40 --f5
ODPOWIEDZ