Cześć,
mam obliczyć długość wektora, po podstawieniu otrzymuje, że wynosi ona tyle:
\(\displaystyle{ \sqrt{\cos ^2 \left( x \right) \cos ^2 \left( y \right) + \sin ^2 \left( x \right) \cos ^2 \left( y \right) + \sin ^2 \left( y \right) }}\)
Jak to przekształcić do jedynki?
dziękuję
Długość wektora - problem z zależnością
-
- Użytkownik
- Posty: 31
- Rejestracja: 1 sty 2008, o 19:38
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Żywiec
- Podziękował: 2 razy
Długość wektora - problem z zależnością
Ostatnio zmieniony 23 sie 2012, o 00:34 przez ares41, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Długość wektora - problem z zależnością
\(\displaystyle{ \cos ^2 \left( y \right)}\)
przed nawias dał
przed nawias dał