prosta równoległa do wektora

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
major37
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1631
Rejestracja: 30 wrz 2010, o 13:56
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Witaszyce
Podziękował: 288 razy
Pomógł: 72 razy

prosta równoległa do wektora

Post autor: major37 »

Prosta prostopadła do wektora \(\displaystyle{ \vec{u}=\left[ A, B \right]}\) ma równanie \(\displaystyle{ Ax+By+C=0}\) a prosta równoległa do naszego wektora jakie ma równanie ?
kamil13151
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5018
Rejestracja: 28 wrz 2009, o 16:53
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 459 razy
Pomógł: 912 razy

prosta równoległa do wektora

Post autor: kamil13151 »

\(\displaystyle{ -Bx+Ay+C=0}\)
ODPOWIEDZ