Współrzędne punktu leżącego na odcinku

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
Awatar użytkownika
jcubic
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 20 gru 2011, o 12:36
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Świętokrzyskie
Podziękował: 11 razy

Współrzędne punktu leżącego na odcinku

Post autor: jcubic »

Mam dwa punkty \(\displaystyle{ A = \left\{ x_1, x_2, ..., x_n \right\}}\) i \(\displaystyle{ B =\left\{ y_1, y_2, ..., y_n \right\}}\) oraz długość \(\displaystyle{ \|AC\|}\) jak obliczyć współrzędne punktu \(\displaystyle{ C = \left\{ z_1, z_2, ..., z_n \right\}}\) (może być w ostateczności dla n=2)?
AU
AU
WrDEa.png (4.67 KiB) Przejrzano 47 razy
Ostatnio zmieniony 6 maja 2012, o 14:28 przez jcubic, łącznie zmieniany 7 razy.
Awatar użytkownika
Ponewor
Moderator
Moderator
Posty: 2218
Rejestracja: 30 sty 2012, o 21:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 70 razy
Pomógł: 297 razy

Współrzędne punktu leżącego na odcinku

Post autor: Ponewor »

Oblicz \(\displaystyle{ \left| AB\right|}\), a potem \(\displaystyle{ \left| BC\right|}\)
Awatar użytkownika
jcubic
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 20 gru 2011, o 12:36
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Świętokrzyskie
Podziękował: 11 razy

Współrzędne punktu leżącego na odcinku

Post autor: jcubic »

Mój post został skrócony chodziło o współrzędne w przestrzeni n-wymiarowej (może być dla n=2).
ODPOWIEDZ