Srodek i promien okregu

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
baniak92
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 13 mar 2011, o 00:48
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: PL
Podziękował: 1 raz

Srodek i promien okregu

Post autor: baniak92 »

Wyznacz srodek i promien okregu \(\displaystyle{ 2 x^{2}+ y^{2}=4}\)
sieniaf
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 52
Rejestracja: 15 kwie 2012, o 22:53
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gorzów
Pomógł: 15 razy

Srodek i promien okregu

Post autor: sieniaf »

baniak92 pisze:Wyznacz srodek i promien okregu \(\displaystyle{ 2 x^{2}+ y^{2}=4}\)
To nie jest okrąg, tylko elipsa.

---
Jeśli chodziło Ci o przypadek: \(\displaystyle{ x^{2}+ y^{2}=4}\) to jest trywialny.
\(\displaystyle{ S=\left( 0,0\right)}\) i \(\displaystyle{ r=2}\)
ODPOWIEDZ