Proste nie przecinaja sie

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
Budownictwo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 6 kwie 2012, o 16:32
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Rybnik
Podziękował: 2 razy

Proste nie przecinaja sie

Post autor: Budownictwo »

Wykazac, ze proste nie przecinaja sie i obliczyc najkrotsza odleglosc miedzy nimi

\(\displaystyle{ \frac{x-9}{4} = \frac{y+2}{-3} = \frac{z}{1}}\)

\(\displaystyle{ \frac{x}{-2} = \frac{y+7}{9} = \frac{z-2}{2}}\)
Awatar użytkownika
scyth
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6392
Rejestracja: 23 lip 2007, o 15:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 1087 razy

Proste nie przecinaja sie

Post autor: scyth »

Skorzystaj ze wzoru na odległość między prostymi.
ODPOWIEDZ