Proste na jednej plaszczyznie

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
Budownictwo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 6 kwie 2012, o 16:32
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Rybnik
Podziękował: 2 razy

Proste na jednej plaszczyznie

Post autor: Budownictwo »

Sprawdzic, ze proste

\(\displaystyle{ \frac{x-1}{2} = \frac{y+1}{3} = \frac{z-5}{4}}\)

\(\displaystyle{ \frac{x-5}{1} = \frac{y-5}{2} = \frac{z-13}{3}}\)

leża na jednej plaszczyznie i napisz rownanie tej plaszczyzny
miodzio1988

Proste na jednej plaszczyznie

Post autor: miodzio1988 »

Kiedy dwie proste leżą na tej samej płaszczyznie?
ODPOWIEDZ