Dla jakiego t punkty są współliniowe?

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
matematykapl
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 458
Rejestracja: 26 paź 2010, o 18:40
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 118 razy

Dla jakiego t punkty są współliniowe?

Post autor: matematykapl »

Dla jakiego \(\displaystyle{ t}\) punkty \(\displaystyle{ A = (-1; 2), B = (4; -3), C = (t; 4)}\) są współliniowe?

Wyszło mi, że dla: \(\displaystyle{ t = -3}\) - dobrze?
lukasz1804
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4438
Rejestracja: 17 kwie 2007, o 13:44
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 12 razy
Pomógł: 1313 razy

Dla jakiego t punkty są współliniowe?

Post autor: lukasz1804 »

Dobrze.
ODPOWIEDZ