Znajdź wierzchołek B

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
matematykapl
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 458
Rejestracja: 26 paź 2010, o 18:40
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 118 razy

Znajdź wierzchołek B

Post autor: matematykapl »

Dany jest równoległobok \(\displaystyle{ ABCD}\), gdzie \(\displaystyle{ A = (3; -1), C = (0; 3), D = (-2; -2)}\). Znajdź wierzchołek \(\displaystyle{ B}\)

Wyszło mi: \(\displaystyle{ B = (5; 4)}\) - dobrze?
Reshiram
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23
Rejestracja: 21 mar 2012, o 14:23
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Pomógł: 4 razy

Znajdź wierzchołek B

Post autor: Reshiram »

To też dobrze.
ODPOWIEDZ