napiswz rownaie okregu o srednicy \(\displaystyle{ AB}\)
\(\displaystyle{ A=(4,-2), B=(2,5)}\)
rownanie okregu
-
- Użytkownik
- Posty: 2
- Rejestracja: 25 mar 2012, o 12:40
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: polska
rownanie okregu
Ostatnio zmieniony 25 mar 2012, o 18:37 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm . Temat umieszczony w złym dziale.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm . Temat umieszczony w złym dziale.
-
- Użytkownik
- Posty: 283
- Rejestracja: 28 sie 2010, o 14:40
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Tarnowskie Góry
- Podziękował: 8 razy
- Pomógł: 39 razy
rownanie okregu
Oblicz długość wektora \(\displaystyle{ \vec{AB}}\) i poźniej skorzystaj z równania okręgu:
\(\displaystyle{ \left( x - a\right)^{2} + \left( y - b\right)^{2} = r^{2}}\) gdzie środek okręgu to \(\displaystyle{ S = \left( a , b\right)}\)
\(\displaystyle{ \left( x - a\right)^{2} + \left( y - b\right)^{2} = r^{2}}\) gdzie środek okręgu to \(\displaystyle{ S = \left( a , b\right)}\)