napisz rownanie okregu o srodku \(\displaystyle{ S}\)
a) \(\displaystyle{ S=(-5,10), R=8}\)
B)\(\displaystyle{ S=(-2,-4), R=2 \sqrt{2}}\)
rownanie okregu
-
- Użytkownik
- Posty: 2
- Rejestracja: 25 mar 2012, o 12:40
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: polska
rownanie okregu
Ostatnio zmieniony 25 mar 2012, o 18:40 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm . Temat umieszczony w złym dziale.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm . Temat umieszczony w złym dziale.
-
- Użytkownik
- Posty: 23
- Rejestracja: 21 mar 2012, o 14:23
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gdańsk
- Pomógł: 4 razy
rownanie okregu
\(\displaystyle{ (x-a)^{2}+(y-b)^{2}=r^{2}}\)
Gdzie \(\displaystyle{ (a,b)}\) to współrzędne środka okręgu natomiast r to promień
\(\displaystyle{ \left(x+5\right)^{2}+\left(y-10\right)^{2}=64}\)
\(\displaystyle{ \left( x+2\right)^{2}+\left( y+4\right)^{2}=8}\)
Gdzie \(\displaystyle{ (a,b)}\) to współrzędne środka okręgu natomiast r to promień
\(\displaystyle{ \left(x+5\right)^{2}+\left(y-10\right)^{2}=64}\)
\(\displaystyle{ \left( x+2\right)^{2}+\left( y+4\right)^{2}=8}\)