podaj dla jakiej liczby p

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
paola8
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 4 lut 2007, o 18:40
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Elbląg

podaj dla jakiej liczby p

Post autor: paola8 »

podaj dla jakiej liczby p proste o równaniach : x-y-p^2+1=0 i x+y-p^2+2p+3=0 przecinaja sie w punkcie nalezacym do wnetrza prostokąta o wierzchołkach A=(4,-1),B=(10,-1),C=(10,2),C=(4,2)?
soku11
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6607
Rejestracja: 16 sty 2007, o 19:42
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 119 razy
Pomógł: 1823 razy

podaj dla jakiej liczby p

Post autor: soku11 »

Z rysunku odrazu widac, ze:
\(\displaystyle{ 4}\)
ODPOWIEDZ