wyznaczenie płaszczyzny

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
tomek99999
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 13 mar 2012, o 12:57
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków

wyznaczenie płaszczyzny

Post autor: tomek99999 »

Cześć, mam zadanie z geometrii analitycznej, a mianowicie :

"Wyznacz równanie płaszczyzny zawierającej dwie proste"

\(\displaystyle{ l_1: \begin{cases} x=t+z \\ y=2t+1 \\ z=t \end{cases} \\
l_2: \begin{cases} 3x-2y+z=3 \\ x-y+z=8 \end{cases}}\)


nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić, proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony 14 mar 2012, o 09:39 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm . Poprawa wiadomości.
ODPOWIEDZ