Prosta AB,środek okręgu

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
Chelsea11
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 11 mar 2012, o 20:36
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bochnia

Prosta AB,środek okręgu

Post autor: Chelsea11 »

Witam
Czy ktoś może rozwiązać i wytłumaczyć mi te zadania:
1.Wyznacz pole trójkąta , wyznacz prostą AB ,|AB| od punktu AB gdy A(-1,2) B(1,6) C(4,5)
2.Zapisz równanie środka okręgu w punkcie S przechodzącego przez punkt K S(-3,4)
3.Wyznacz pole trójkąta ABC gdy |AB|=5 |BC|=8 kąt=45

Jak te zadania będą teoretycznie złe to proszę się nie denerwować na mnie dostałem je od koleżanki a w środę zdaje z tego półrocze, proszę o szybkie rozwiązanie i wytłumaczenie.
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23495
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

Prosta AB,środek okręgu

Post autor: piasek101 »

Chelsea11 pisze: 2.Zapisz równanie środka okręgu w punkcie S przechodzącego przez punkt K S(-3,4)
2) Bez sensu.

3) Niech poszuka wzoru na pole trójkąta z sinusem kąta.
ODPOWIEDZ