krawędź przecięcia płaszczyzn

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
basia
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 123
Rejestracja: 16 lip 2004, o 14:14
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Oświęcim
Podziękował: 2 razy

krawędź przecięcia płaszczyzn

Post autor: basia »

Mam takie zadanie:
w przestrzeni \(\displaystyle{ R^3}\) napisać równanie plaszczyzny przechodzącej przez krawędź przecięcia płaszczyzn: \(\displaystyle{ 2x-y+3z-6=0}\) i \(\displaystyle{ x+2y-z+3=0}\) oraz przez punkt \(\displaystyle{ A=(1,2,4)}\). no i mam problem z wyznaczeniem krawędzi płaszczyzn, proszę o pomoc
ODPOWIEDZ