Wyliczyć pole trapezu
-
- Użytkownik
- Posty: 56
- Rejestracja: 7 lut 2012, o 11:44
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 19 razy
- Pomógł: 1 raz
Wyliczyć pole trapezu
Punkt \(\displaystyle{ S(1,-1)}\) jest środkiem boku \(\displaystyle{ AD}\) równoległoboku \(\displaystyle{ ABCD}\). Mając dane współrzędne wektorów \(\displaystyle{ AB=[5,2]}\) i \(\displaystyle{ BC=[7,1]}\), wyznaczyć pole równoległoboku \(\displaystyle{ ABCD}\).
Ostatnio zmieniony 7 mar 2012, o 10:54 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
-
- Użytkownik
- Posty: 23495
- Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: piaski
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 3264 razy
Wyliczyć pole trapezu
\(\displaystyle{ \vec{a}=[a_x; a_y]}\) oraz \(\displaystyle{ \vec{b}=[b_x; b_y]}\)
Pole równoległoboku \(\displaystyle{ P=|a_x\cdot b_y-a_y\cdot b_x|}\)
Pole równoległoboku \(\displaystyle{ P=|a_x\cdot b_y-a_y\cdot b_x|}\)