Równanie płaszczyzny 2...

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
jaczek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23
Rejestracja: 8 lut 2007, o 22:59
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 12 razy

Równanie płaszczyzny 2...

Post autor: jaczek »

Wyznaczyć równanie płaszczyzny zawierającej oś OZ i tworzącej z płaszczyzną: \(\displaystyle{ \pi: 2z + y - \sqrt{5}z - 7 = 0}\) kąt o mierze \(\displaystyle{ \frac{\pi}{3}}\)
ODPOWIEDZ