Wyznaczenie środka i promienia okręgu mając trzy równania

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
krys17
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 16 sty 2012, o 15:12
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Zawiercie

Wyznaczenie środka i promienia okręgu mając trzy równania

Post autor: krys17 »

\(\displaystyle{ \begin{cases} r^2=(101,78- y_{śr} )^2+(33,79-x_{śr} )^2 \\
r^2=(24,86-y_{śr} )^2+(21,54-x_{śr} )^2 \\
r^2=(87,66-y_{śr} )^2+(38,08-x_{śr} )^2 \end{cases}}\)
Ostatnio zmieniony 16 sty 2012, o 19:14 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
ODPOWIEDZ