Zakres w jakim zmienia sie krzywizna sinusoidy
-
- Użytkownik
- Posty: 56
- Rejestracja: 24 lis 2009, o 21:25
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 1 raz
Zakres w jakim zmienia sie krzywizna sinusoidy
Jak wyznaczyć zakres w jakim zmienia się krzywizna sinusoidy?
-
- Moderator
- Posty: 10365
- Rejestracja: 12 kwie 2008, o 21:08
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 127 razy
- Pomógł: 1271 razy
Zakres w jakim zmienia sie krzywizna sinusoidy
najpierw wyznacz funkcję opisującą krzywiznę w zależności od zmiennej \(\displaystyle{ x}\) - skorzystaj z odpowiedniego wzoru.
-
- Użytkownik
- Posty: 56
- Rejestracja: 24 lis 2009, o 21:25
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 1 raz
Zakres w jakim zmienia sie krzywizna sinusoidy
Właśnie to już zrobiłam.
\(\displaystyle{ \frac{-\sin t}{\left(1+2\cos t+ \cos ^{2}t\right)^{ \frac{3}{2} } }}\)
Ale jak wyznaczyć teraz zakres?
\(\displaystyle{ \frac{-\sin t}{\left(1+2\cos t+ \cos ^{2}t\right)^{ \frac{3}{2} } }}\)
Ale jak wyznaczyć teraz zakres?
Ostatnio zmieniony 14 sty 2012, o 17:36 przez Chromosom, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Powód: Poprawa wiadomości.
-
- Użytkownik
- Posty: 56
- Rejestracja: 24 lis 2009, o 21:25
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 1 raz
Zakres w jakim zmienia sie krzywizna sinusoidy
Już widzę swój błąd. Powinno być tak:
\(\displaystyle{ \frac{-\sin t}{ (1+ \cos^{2}t) ^{ \frac{3}{2} } }}\)
\(\displaystyle{ \frac{-\sin t}{ (1+ \cos^{2}t) ^{ \frac{3}{2} } }}\)
Ostatnio zmieniony 15 sty 2012, o 01:52 przez Chromosom, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Powód: Poprawa wiadomości.