Wyznacz wierzchołki trojkata

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
banan4171
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 15 gru 2011, o 20:22
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bdg

Wyznacz wierzchołki trojkata

Post autor: banan4171 »

Wyznacz wierzchołki trojkata, których ramiona zawarte sa w prostych : x-y=1 ; x+y=2 ; y=-4

Nie wiem czy dobrze robie zapewne nie, bo wyszło mi :
A (1 \(\displaystyle{ \frac{1}{2}}\) ; \(\displaystyle{ \frac{1}{2}}\) )
B (6,-4)
C (-3,-4)
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

Wyznacz wierzchołki trojkata

Post autor: anna_ »

Jest dobrze.
ODPOWIEDZ