rysunek prostej
rysunek prostej
Narysuj wykres przykładowej funkcji \(\displaystyle{ f}\) o poniższych własnościach:
1) \(\displaystyle{ D=\left\langle -3,3 \right\rangle}\)
2) zbiór wartości \(\displaystyle{ \left\langle -5,1 \right\rangle}\)
3) funkcja jest rosnąca w przedziałach: \(\displaystyle{ \langle-3,-2)}\) i \(\displaystyle{ (-1,0)}\)
4) funkcja jest malejąca w przedziałach: \(\displaystyle{ \langle-2,-1)}\) i \(\displaystyle{ (0,3\rangle}\)
5) miejscami zerowymi funkcji są: \(\displaystyle{ -3,-1,1}\)
1) \(\displaystyle{ D=\left\langle -3,3 \right\rangle}\)
2) zbiór wartości \(\displaystyle{ \left\langle -5,1 \right\rangle}\)
3) funkcja jest rosnąca w przedziałach: \(\displaystyle{ \langle-3,-2)}\) i \(\displaystyle{ (-1,0)}\)
4) funkcja jest malejąca w przedziałach: \(\displaystyle{ \langle-2,-1)}\) i \(\displaystyle{ (0,3\rangle}\)
5) miejscami zerowymi funkcji są: \(\displaystyle{ -3,-1,1}\)
Ostatnio zmieniony 3 gru 2011, o 18:31 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
rysunek prostej
tak, chodzi mi tylko o te kółeczka otwarte i zamknięte czy one się nakładają czy są obok siebie
rysunek prostej
jeżeli narysowałem prostą rosnącą \(\displaystyle{ \langle-3,-2)}\) i prostą malejącą \(\displaystyle{ \langle-2,-1)}\) to nie wiem jak zaznaczyć przedział na wykresie
Ostatnio zmieniony 3 gru 2011, o 18:33 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
-
- Użytkownik
- Posty: 23495
- Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: piaski
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 3264 razy
rysunek prostej
Ale takiej wersji nie ma w treści - masz zrobić (5) oddzielnych rysunków.nicpatryk pisze:jeżeli narysowałem prostą rosnącą <-3,-2) i prostą malejącą <-2,-1) to nie wiem jak zaznaczyć przedział na wykresie
Co do wszystkich - nigdzie nie będzie prostych, a odcinki mogą być (z różnymi kółkami na końcach).
rysunek prostej
w tresci jest powiedziane ze mam zrobic 1 wykres , to jak nie proste to co to zadanie jest z arkusza maturalnego za 4punkty
-
- Użytkownik
- Posty: 23495
- Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: piaski
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 3264 razy
rysunek prostej
Treść jaką podałeś nie jest jednoznaczna - przyjąłem, że to (5) różnych.
Zaraz looknę nad jedną.
Żadna prosta (funkcja liniowa) nie może mieć dziedziny innej niż R.
[edit] Zaraz wrzucę przykładowy rysunek.
Zaraz looknę nad jedną.
Żadna prosta (funkcja liniowa) nie może mieć dziedziny innej niż R.
[edit] Zaraz wrzucę przykładowy rysunek.
Ostatnio zmieniony 3 gru 2011, o 18:22 przez piasek101, łącznie zmieniany 1 raz.