Znaleźć zależność liniową między wektorami

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
szymon1234513
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 85
Rejestracja: 20 lis 2009, o 13:32
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 12 razy

Znaleźć zależność liniową między wektorami

Post autor: szymon1234513 »

Witam...

Mam takie zadanie i nie mam pojęcia jak się w ogóle za nie zabrać...

Znaleźć zależność liniową między wektorami: \(\displaystyle{ m=a-b+c}\), \(\displaystyle{ p=a+b}\), \(\displaystyle{ q=b+ \frac{1}{2}c, r=b-c}\).

Proszę o pomoc...
ODPOWIEDZ