iloczyn skalarny i wektorowy

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
mbw3
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 28
Rejestracja: 12 lis 2011, o 12:14
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: hik
Podziękował: 1 raz

iloczyn skalarny i wektorowy

Post autor: mbw3 »

dane są trzy wektory \(\displaystyle{ \vec{A}=2\vec{i}+3\vec{j}−4\vec{k} \; , \; \vec{B}=−3\vec{j}+4\vec{j}+2\vec{k} \; , \; \vec{C}=7\vec{i}- 8\vec{j}}\) Oblicz ile wynosi \(\displaystyle{ 3\vec{C}\circ(2\vec{A}\times \vec{ B})}\)

tu jest najpierw iloczyn skalarny a potem wektorowy
jak to rozwiazac
Ostatnio zmieniony 12 lis 2011, o 12:59 przez ares41, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .Temat umieszczony w złym dziale.
milka333
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 251
Rejestracja: 21 paź 2010, o 16:34
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Siedlce
Podziękował: 13 razy
Pomógł: 17 razy

iloczyn skalarny i wektorowy

Post autor: milka333 »

Poczytaj o iloczynie mieszanym na wiki:)
ODPOWIEDZ