Obliczyc odległosc

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
gwiazdeczka1989
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 21 paź 2011, o 14:17
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Lubań

Obliczyc odległosc

Post autor: gwiazdeczka1989 »

Obliczyć odległość między płaszczyznami \(\displaystyle{ 2x+4y-6z=14}\) i \(\displaystyle{ x+2y-3z=1}\)
Awatar użytkownika
scyth
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6392
Rejestracja: 23 lip 2007, o 15:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 1087 razy

Obliczyc odległosc

Post autor: scyth »

225300.htm
gwiazdeczka1989
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 21 paź 2011, o 14:17
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Lubań

Obliczyc odległosc

Post autor: gwiazdeczka1989 »

tylko ze tam mamy rownoległe płaszczyzny !!!
miodzio1988

Obliczyc odległosc

Post autor: miodzio1988 »

gwiazdeczka1989 pisze:tylko ze tam mamy rownoległe płaszczyzny !!!
A jeśli płaszczyzny nie są równoległe to jakim cudem mogą się nie przecinać? Jeśli nie są równoległe to odległość to zero
Awatar użytkownika
scyth
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6392
Rejestracja: 23 lip 2007, o 15:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 1087 razy

Obliczyc odległosc

Post autor: scyth »

miodzio1988 - brakuje Ci wyobraźni (=wymiarów)
ODPOWIEDZ