Równania odcinków

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
gwiazdeczka1989
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 21 paź 2011, o 14:17
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Lubań

Równania odcinków

Post autor: gwiazdeczka1989 »

Zapisz równania odcinków będących bokami trójkąta o wierzchołkach \(\displaystyle{ a=1,0,-1,2}\) , \(\displaystyle{ b=0,1,1,0}\) , \(\displaystyle{ c=2,1,1,-1}\)
Chromosom
Moderator
Moderator
Posty: 10365
Rejestracja: 12 kwie 2008, o 21:08
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 127 razy
Pomógł: 1271 razy

Równania odcinków

Post autor: Chromosom »

Należy znaleźć równania prostych w przestrzeni czterowymiarowej. Najlepiej będzie posłużyć się równaniami parametrycznymi.
Crizz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4094
Rejestracja: 10 lut 2008, o 15:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 12 razy
Pomógł: 805 razy

Równania odcinków

Post autor: Crizz »

Ukryta treść:    
ODPOWIEDZ