Opisz, za pomocą nierówności zaznaczony obszar.

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
Prinzesschen
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 17 sty 2007, o 12:20
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Opa-city

Opisz, za pomocą nierówności zaznaczony obszar.

Post autor: Prinzesschen »

Opisz, za pomocą nierówności zaznaczony obszar.

Współrzędne punktów: A, B, C, D:
A= (0, 1)
B= (1, 0)
C= (0, -1)
D= (-1, 0)
Awatar użytkownika
Puzon
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 130
Rejestracja: 13 sty 2007, o 16:36
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Stary i Nowy Sącz
Pomógł: 20 razy

Opisz, za pomocą nierówności zaznaczony obszar.

Post autor: Puzon »

pewnie wartości bezwzględne pomogą
Prinzesschen
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 17 sty 2007, o 12:20
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Opa-city

Opisz, za pomocą nierówności zaznaczony obszar.

Post autor: Prinzesschen »

Ale w jaki sposób je użyć?
Awatar użytkownika
Lady Tilly
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3807
Rejestracja: 4 cze 2005, o 10:29
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: nie wiadomo
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 712 razy

Opisz, za pomocą nierówności zaznaczony obszar.

Post autor: Lady Tilly »

\(\displaystyle{ |x|-1{\leqslant}y{\leqslant}-|x|+1}\)
Ostatnio zmieniony 6 lut 2007, o 16:13 przez Lady Tilly, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mol_ksiazkowy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11409
Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 3155 razy
Pomógł: 748 razy

Opisz, za pomocą nierówności zaznaczony obszar.

Post autor: mol_ksiazkowy »

\(\displaystyle{ |x|+|y| \leq 1}\)
ODPOWIEDZ