Jak to rozwiązać prosze o pomoc.
Oblicz różnice i iloczyn wektorowy \(\displaystyle{ \vec{C} = \vec{A} \times \vec{B}}\)
wektorów \(\displaystyle{ \vec{A} = \left( 1,-2,0\right) ; \vec{B} = \left( 0,6,3\right)}\) Jaka jest długość wektora \(\displaystyle{ \vec{C}}\)
Różnica i iloczyn wektorowy
-
- Użytkownik
- Posty: 7330
- Rejestracja: 14 lut 2008, o 08:31
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Z Bielskia-Białej
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 961 razy
Różnica i iloczyn wektorowy
Różnicę ,normalnie ,a iloczyn wektorowy tak
Utwórz wektor (x,y,z) i utwórz macierz 3 stopnia z tych danych wektorów i trzeciego. wyznacznik powinien być postaci \(\displaystyle{ x \cdot A+y \cdot B \cdot z \cdot C}\)
Utwórz wektor (x,y,z) i utwórz macierz 3 stopnia z tych danych wektorów i trzeciego. wyznacznik powinien być postaci \(\displaystyle{ x \cdot A+y \cdot B \cdot z \cdot C}\)