równanie prostej.
-
- Użytkownik
- Posty: 46
- Rejestracja: 19 kwie 2009, o 21:31
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 14 razy
równanie prostej.
Napisz równanie prostej przechodzącej przez punkt \(\displaystyle{ A(-2,0)}\) i równoległej do prostej\(\displaystyle{ 2x+y-1=0}\) oraz prostej przechodzącej przez punkt \(\displaystyle{ A(-2,0)}\) i prostopadłej do prostej \(\displaystyle{ 2x+y-1=0}\).
Ostatnio zmieniony 5 wrz 2011, o 21:28 przez Crizz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale.
-
- Użytkownik
- Posty: 262
- Rejestracja: 25 lut 2010, o 15:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wilno, Vilniaus rejonas.
- Podziękował: 17 razy
- Pomógł: 7 razy
równanie prostej.
Pomogę, ale pokaż, że też działasz.
Jakie są warunki na proste prostopadłe i proste równoległe? (np. coś ze współczynnikiem kierunkowym "a", prostej danej równaniem \(\displaystyle{ y=ax+b}\))
Jakie są warunki na proste prostopadłe i proste równoległe? (np. coś ze współczynnikiem kierunkowym "a", prostej danej równaniem \(\displaystyle{ y=ax+b}\))
Ostatnio zmieniony 5 wrz 2011, o 21:29 przez Crizz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Proszę nawet proste wyrażenia umieszczać wewnątrz klamer[latex][/latex] .
Powód: Poprawa wiadomości. Proszę nawet proste wyrażenia umieszczać wewnątrz klamer
-
- Użytkownik
- Posty: 46
- Rejestracja: 19 kwie 2009, o 21:31
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 14 razy