Sprawdź czy przez proste można poprowadzić płaszczyzne.

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
not-found
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 12 wrz 2009, o 13:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: wolbrom
Podziękował: 2 razy

Sprawdź czy przez proste można poprowadzić płaszczyzne.

Post autor: not-found »

Sprawdź czy przez proste
\(\displaystyle{ L_{1}}\): \(\displaystyle{ \frac{x-1}{1}= \frac{y}{-1}= \frac{z+1}{2}}\)
\(\displaystyle{ L_{2}}\): \(\displaystyle{ \frac{x+1}{-2}= \frac{y-1}{2}= \frac{z}{-4}}\)
można poprowadzić płaszczyzne jak tak napisz jej równanie.
Awatar użytkownika
Lorek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7150
Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ruda Śląska
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 1322 razy

Sprawdź czy przez proste można poprowadzić płaszczyzne.

Post autor: Lorek »

Przez dwie proste możesz poprowadzić płaszczyznę albo jak się przecinają albo jak są równoległe. Wystarczy więc sprawdzić czy coś z tego zachodzi.
not-found
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 12 wrz 2009, o 13:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: wolbrom
Podziękował: 2 razy

Sprawdź czy przez proste można poprowadzić płaszczyzne.

Post autor: not-found »

bardzo dziękuje za tą chwile poświęconego czasu z wytłumaczeniem co mam zrobić, ale czy mógł bym prosić o rozwiazanie całego zadania ?
miodzio1988

Sprawdź czy przez proste można poprowadzić płaszczyzne.

Post autor: miodzio1988 »

Pewnie, że możesz prosić, ale gotowca nie dostaniesz
płaszczyznę albo jak się przecinają albo jak są równoległe.
Kiedy dwie proste się przecinają albo są równoległe? Prosimy o odpowiednie warunki
not-found
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 12 wrz 2009, o 13:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: wolbrom
Podziękował: 2 razy

Sprawdź czy przez proste można poprowadzić płaszczyzne.

Post autor: not-found »

zrobiłem.
ODPOWIEDZ