Napisz równanie okręgu

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
twrd009
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 30 maja 2011, o 22:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Opole

Napisz równanie okręgu

Post autor: twrd009 »

4.Napisz równanie okręgu o środku a) \(\displaystyle{ S=(4, -3)}\) i promieniu \(\displaystyle{ r=3 \sqrt5}\)

b) \(\displaystyle{ S=(-3, 2)}\) i promieniu \(\displaystyle{ r=2 \sqrt3}\)
Ostatnio zmieniony 2 cze 2011, o 17:53 przez Crizz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach [latex] [/latex].
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23495
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

Napisz równanie okręgu

Post autor: piasek101 »

Google - ,,równanie okręgu".
ODPOWIEDZ