Wyznacz rownanie

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
twrd009
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 30 maja 2011, o 22:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Opole

Wyznacz rownanie

Post autor: twrd009 »

1. Wyznacz równianie prostej, do której należą punkty:

a) \(\displaystyle{ A=(4, -2)}\) i \(\displaystyle{ B=(1, -3)}\)

b) \(\displaystyle{ A=(-2, 1)}\) i \(\displaystyle{ B=(-3, 2)}\)
Ostatnio zmieniony 30 maja 2011, o 22:32 przez Althorion, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach [latex] [/latex].
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23495
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

Wyznacz rownanie

Post autor: piasek101 »

Wstawiasz do \(\displaystyle{ y=ax+b}\) (zamiast x; y)
ODPOWIEDZ