Witam , mam pewne zadania z wektorów które potrzebuje rozwiązać analitycznie.
Jeśli ktoś umie je rozwiązać byłbym wdzięczny gdyż pierwszy raz spotykam sie z tego typu zadaniami.
\(\displaystyle{ \vec{a} : a=15 \ \alpha=150^\circ}\)
\(\displaystyle{ \vec{b} : b=60 \ \beta = 30^\circ}\)
\(\displaystyle{ \vec{c} : c=60 \ \gamma= 240^\circ}\)
Szukane : \(\displaystyle{ \vec{w} = \vec{a} + \vec{b} + \vec{c}}\)
Przypominam rozwiązanie analityczne
Zadanie Nr 2.
Dane A(-4 , 7 , -8) B(-5, 2 , 7) C(10 , -4 , 10)
Narysować wektor \(\displaystyle{ \vec{d} = \vec{OA} \times \vec{OB}}\) chodzi o iloczyn wektorowy
Zadania z wektorów
Zadania z wektorów
Ostatnio zmieniony 2 cze 2011, o 18:01 przez Crizz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Symbol iloczynu wektorowego to '\times', a stopnia - '^\circ'.
Powód: Poprawa wiadomości. Symbol iloczynu wektorowego to '\times', a stopnia - '^\circ'.
-
- Użytkownik
- Posty: 440
- Rejestracja: 4 mar 2008, o 17:32
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Zielona Góra
- Podziękował: 45 razy
- Pomógł: 42 razy
Zadania z wektorów
Zadanie 2.:
\(\displaystyle{ \vec{a} \times \vec{b} = (65, 68, 27)}\) - pozostaje tyle o ile naszkicować.
Jeśli chodzi o zadanie 1., to ja nie mam pojęcia, o co chodzi - nie rozumiem Twojego zapisu.
Pozdrawiam,
Ciamolek
\(\displaystyle{ \vec{a} \times \vec{b} = (65, 68, 27)}\) - pozostaje tyle o ile naszkicować.
Jeśli chodzi o zadanie 1., to ja nie mam pojęcia, o co chodzi - nie rozumiem Twojego zapisu.
Pozdrawiam,
Ciamolek