Odległość między prostymi

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
Awatar użytkownika
rtuszyns
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2042
Rejestracja: 29 gru 2006, o 23:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Zamość
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 229 razy

Odległość między prostymi

Post autor: rtuszyns »

Obliczyć odległość między prostymi \(\displaystyle{ p}\) i \(\displaystyle{ q}\) w \(\displaystyle{ E^3}\):

\(\displaystyle{ p: \frac{x-9}{4}=\frac{y+2}{-3}=\frac{z}{1}}\),
\(\displaystyle{ q: \frac{x}{-2}=\frac{y+7}{9}=\frac{z-2}{2}}\).

Proszę o przytoczenie toku myślenia...
Awatar użytkownika
Kamil Wyrobek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 644
Rejestracja: 24 paź 2010, o 17:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 60 razy

Odległość między prostymi

Post autor: Kamil Wyrobek »

A to co podałeś to nie przypadkiem postać kierunkowa płaszczyzny?

Chyba, że ja mam zaćmienie znów. A to prawdopodobne...
Crizz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4094
Rejestracja: 10 lut 2008, o 15:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 12 razy
Pomógł: 805 razy

Odległość między prostymi

Post autor: Crizz »

Polecam 238339.htm.
ODPOWIEDZ