obliczyć odległość między prostymi

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
kieubass
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 226
Rejestracja: 15 gru 2010, o 23:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kutno
Podziękował: 58 razy
Pomógł: 9 razy

obliczyć odległość między prostymi

Post autor: kieubass »

Niech dane będą dwie proste w \(\displaystyle{ \mathbb{R} ^{3}}\)

\(\displaystyle{ l: \frac{x-1}{2} = \frac{2y+1}{3} = \frac{1-z}{2}}\)

\(\displaystyle{ m: \frac{2-3x}{3} =y+1= \frac{z-1}{2}}\)
Oblicz odległość między tymi prostymi.

bardzo bym prosił o rozwiązanie tego zadania pozdrawiam
Crizz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4094
Rejestracja: 10 lut 2008, o 15:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 12 razy
Pomógł: 805 razy

obliczyć odległość między prostymi

Post autor: Crizz »

238339.htm
ODPOWIEDZ