wyznaczenie współczynnika kierunkowego prostej

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
agataa91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 8 kwie 2011, o 15:07
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: POLSKA

wyznaczenie współczynnika kierunkowego prostej

Post autor: agataa91 »

Wykaż, że czworokąt o wierzchołkach : A=(-2,0), B=(4,3), C=(6,7), D=(0,4) jest trapezem.
Crizz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4094
Rejestracja: 10 lut 2008, o 15:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 12 razy
Pomógł: 805 razy

wyznaczenie współczynnika kierunkowego prostej

Post autor: Crizz »

Pokaż po prostu, że wektory \(\displaystyle{ \vec{AB},\vec{CD}}\) są równoległe.
ODPOWIEDZ