odległość prostej od os Oz

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
tomi140
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 739
Rejestracja: 14 lut 2009, o 18:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Krosno
Podziękował: 17 razy

odległość prostej od os Oz

Post autor: tomi140 »

Obliczyć odległosc prostej:

\(\displaystyle{ L: \frac{x-2}{2}= \frac{y+4}{1}= \frac{z-2}{3}}\)

od osi \(\displaystyle{ Oz}\)
Crizz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4094
Rejestracja: 10 lut 2008, o 15:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 12 razy
Pomógł: 805 razy

odległość prostej od os Oz

Post autor: Crizz »

Polecam zapoznanie się z 238339.htm .
ODPOWIEDZ