Prosta o rownaniu

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
aannaojj
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22
Rejestracja: 2 kwie 2011, o 19:28
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Poznań

Prosta o rownaniu

Post autor: aannaojj »

Prosta o rownaniu y=(a-1)x=5 jest rownolega do prostej o rownaniu y=2x=1 gdY
a) a=3
b) a=4
c)a=2 d)a=1
xxsmyqxx
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 129
Rejestracja: 26 lis 2009, o 17:39
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 9 razy

Prosta o rownaniu

Post autor: xxsmyqxx »

\(\displaystyle{ (a-1)=2}\) więc \(\displaystyle{ a=3}\)
ODPOWIEDZ